Objectief en geintegreerd keuren

Met het Fresh Quality Management platform introduceert Tradle objectief en ge´ntegreerd keuren. FQM maakt keuren objectief en versterkt de interactie met het handelsproces. Dit optimaliseert kwaliteitsmanagement in handelsbedrijven en zorgt voor integratie in het handelsproces.

Digitaal keurhandboek

In het Fresh Quality Management platform staat het digitaal keurhandboek centraal. Hierin is de kwaliteitsstandaard van het bedrijf vastgelegd. Het handelsbedrijf definieert de keurattributen per product met de definitie, de waardes en de scores. Ook kunnen afbeeldingen worden vastgelegd. Het keurhandboek vormt zowel in de organisatie als in de communicatie met leveranciers en klanten een transparante basis voor het kwaliteitsmanagement.

Gemeenschappelijke kwaliteitsbeleving

Keurmeesters kunnen eerder uitgevoerde keuringen als referentie raadplegen. Hierdoor ontstaat een gemeenschappelijk kwaliteitsbeleving die ook naar leveranciers en klanten toe transparant kan worden gemaakt.

Kwaliteitsgestuurde logistiek

Herkomst en telerinformatie van partijen zijn al bekend vˇˇr binnenkomst: deze gegevens kunnen automatisch worden ingelezen. Ook zijn keuringen gemakkelijk te plannen en te sturen, omdat men met de FQM de kwaliteit van leveranciers en telers eenvoudig kan monitoren en evalueren. Zo maakt het handelsbedrijf een gefundeerde keuze tussen 100%-controle waar dat nodig is, en beperkte, steekproefsgewijze controle bij partijen van telers en verladers die keer op keer betrouwbaar zijn gebleken. Door optimale informatie kan de logistiek kwaliteitsgestuurd plaatsvinden.

Optimale leveranciersbeoordeling

De werkwijze van deze keurmodule maakt een optimale leveranciersbeoordeling mogelijk. Door de cijfermatige scores is het raadplegen van trends op verschillenden niveaus mogelijk en kan er eenvoudig gebenchmarked worden. Door betrouwbare en toetsbare informatie is het eenvoudig om hier de aflader zelf bij te betrekken en de ervaringen aan te tonen met relevante cijfers uit de praktijk.